Neuvěřitelné

Včera jsem si tady hrál na ostříleného politologa a předpovídal jsem, že návrh na zrušení poplatků za znečišťování ovzduší nemá šanci projít. Anglická fráze “couldn’t be more wrong” nejlépe vystihuje, jak šeredně jsem se mýlil. Poplatky za znečišťování ovzduší mají být v budoucnu zrušeny.

Aktualizace: možná vysvětlení, proč to takto dopadlo: Deník referendum

This entry was posted in Prach a čistota ovzduší. Bookmark the permalink.

3 Responses to Neuvěřitelné

  1. newman says:

    Já toho Mittala chápu. Podle jedné z variant utilitaristismu, čím více máte peněz, tím jich musíte získávat víc, abyste z toho měli stejný požitek.

    Ještě, že nám na Aktuálně vysvětlili, že vlastně v budoucnu budou údajně platit tak tvrdé ekologické limity, že znečišťovatelé budou muset investovat do infrastruktury miliardy korun a co víc prý si budou kupovat emisní povolenky (asi jako ČEZ 🙂 ): http://aktualne.centrum.cz…732632 Není nad to si dát chléb se solí dnes a dort s třešničkou odložit na zítra. A zítra zase pomeditovat o chlebu a dortíku…

    Jestli nás ty elity nechtějí vyhladit, tak já už nevím, o co jiného se snaží.

  2. Jan Filein says:

    Realpolitik made in Czech (nebo prostě jen prachsprostá korupce).

    Co mě ještě nadzvedává je snad jedině způsob, kterým se tyhle věci pravidelně prezentují veřejnosti. Většinou jako nutné dobro. Nejlépe samozřejmě mé či vaše. Chápu (ale neschvaluji), že politici kradou, chápu, že se nechají korumpovat… to mě, jako občana, poškozuje. Že ale ještě navrch předpokládají, že lidé jsou idioti, to mě nesmírně uráží a s tím se nesrovnám.

    "Zůstane tak zachována motivace znečišťovatelů škodit co nejméně a
    zároveň to nebude likvidační pro český průmysl a teplárny." – škoda, že zapomněl jaksi zmínit lidi, když je ten "Váš hlas v parlamentu" (http://www.janbures.eu/, by si to měl přemalovat na "Jsem Váš kašel v parlamentu".)

  3. Jan Filein says:

    Ad tvůj starší blog "Spojme síly?": historická zkušenost ukazuje, že nejlepší sjednocovadlo je společný nepřítel. A správný politik by dnešní akt považoval za neuvěřitelně šťastný dar, neboť tento nepřítel je tak krásně jednoduchý, černobílý, zřejmý, že by starý propagandista musel zaplesat – tento nepřítel se prodává sám.

    Pokud si pro změnu já mohu nyní dovolit prognózu, tak tenhle troufalý počin zákonodárců bude Pyrrhovo vítězství lobujících firem (nikoliv navrhovatelů, ti prokázali schopnost takové politické ohebnosti, že se v politice neztratí – kategorie "political tools" je cenné zboží pro jakoukoliv elitu).

    A pokud se mýlím, tak už se nebudu urážet nad výši IQ, které u svých voličů politici očekávají.

Comments are closed.